SMÅLAND. På Facebook skryter Kommunistiska partiet i Växjö över att de plockat ned en Nordfront-banderoll med anti-imperialistiskt budskap, trots att ”ingen annan Växjö-bo reagerat”. Men i kommentarsfältet reagerar deras medlemmar negativt på partiets agerande, eftersom de menar att budskapet på banderollen var bra.

Banderollen som Kommunistiska partiet ogillade.

Kommunistiska partiet (KP) skryter på sin Facebook-sida över att de ”vårstädat” och plockat ned en banderoll från Nordiska motståndsrörelsen. De skriver att det är sorgligt att ”nazisterna agerar i vår trakt och att ingen annan Växjöbo reagerar och tar ned deras hatpropaganda, trots att många sett den och lokaltidningen skrivit om det”.

Man beklagar sig också över att polisen inte har orkat åka till platsen för att ”granska innehållet”, det vill säga en uppmaning om att stoppa terrorismen och bojkotta USA och Israel.

Men bland KP:s medlemmar och sympatisörer, som kommenterat inlägget, får man inga applåder för agerandet. ”Det hade väl räckt med att klippa bort nederdelen!”, skriver en kvinna, som syftar på att ”nordfront.se” var det enda på banderollen att opponera sig emot.”Budskapet på banderollen är inte fel”, skriver en annan medan ytterligare en skriver ”Håller med Gunnel. Klipp bort undre delen av banderollen. Budskapet är bra”.

Det återstår att se ifall Kommunistiska partiet i Växjö i fortsättningen följer Växjöbornas exempel och låter Motståndsrörelsens folkliga propaganda sitta kvar.


  • Publicerad:
    2018-05-02 16:00