MÅNGKULTUREN. Ett ”löst sammansatt kompisgäng” har spridit skräck bland barn i Skaraborg. Trakasserierna slutade i en misshandel, efter att ett barn anmält gängets ledare då denne försökt hota till sig en keps.

Sex killar i övre tonåren har vid flera tillfällen hotat och slagit barn i Skaraborg. Vid ett tillfälle ska gruppen, som beskrivs som ett ”löst sammansatt kompisgäng”, via dess ledare ha försökt hota sig till en keps av märket Gucci av en flera år yngre pojke.

Barnet i frågan polisanmälde hoten, vilket resulterade i att ”kompisgänget” misshandlade pojken med slag, sparkar och spottloskor.

Misshandeln ska ha skett i samband med att en grupp ungdomar spelade fotboll och inför misshandeln ska de sex unga männen ha hotat till sig hela sällskapets mobiltelefoner så att ingen skulle ha möjlighet att filma misshandeln.

Alla sex står nu inför rätta, åtalade för grov misshandel och olaga hot. Åklagare Johan Stenberg utvecklar:

— De var flera personer som angriper en yngre person. De är äldre och starkare, alla misstänkta är mellan 15 och 17 år. Offret ligger ner när de sparkar på honom, och de håller för hans ögon vid något tillfälle.

Stenberg menar också att misshandeln var planerad:

— Det var ju inte en impulshandling, säger Stenberg.

Åklagaren tycker sig också ha en god bild av vad som drivit ”kompisgänget” bakom terrorn i Skaraborg:

— Det är ett löst sammansatt kompisgäng det här. De tycker inte att de fått tillräckligt med respekt, därför ger de sig på yngre.

Källa:
Ungdomsgäng misstänks ha misshandlat flera barn


  • Publicerad:
    2017-06-21 20:30