Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Konjunkturinstitutet: Höj skatten med 100 miljarder!

Av Redaktionen, 2014-08-26
redaktionen@nordfront.se

VALÅR. Det statliga Konjunkturinstitutet meddelade nyligen att de svenska skatterna måste höjas med 100 miljarder för att man ska nå det så kallade överskottsmålet.

Bilderberg-agenten Fredrik Reinfeldt.

Bilderberg-agenten Fredrik Reinfeldt.

Statliga Konjunkturinstitutets prognoschef Jesper Hansson meddelade nyligen att skatten måste höjas med 100 miljarder kronor för att man ska nå överskottsmålet, att de samlade offentliga finanserna i stat, kommuner, landsting och det allmänna pensionssystemet ska gå med ett överskott på 2 procent av allt som produceras i landet (BNP) under en konjunkturcykel.

I morgon presenteras institutets nya prognos för svensk ekonomi och i den förra, som kom ut i juni, såg den svenska ekonomin ännu mer dyster ut. Då ville man höja skatten med 120 miljarder för att nå sitt mål.

Varken statsminister Fredrik Reinfeldt eller Socialdemokraternas Stefan Löfvén tänker gå med på de uppsatta målen och menar att det skulle skada landets konkurrenskraft. De båda politikerna menar dock att man kommer att få höja skatterna inom den kommande mandatperioden för att ha råd med att driva det svenska ekonomiska systemet.

Reinfeldt menar att en höjning om 25 miljarder kommer att krävas och då i form av högre sociala avgifter för finanssektorn, besvärligare skatteplanering för ägare av kommersiella fastigheter, höjd skatt på bilar som släpper ut mycket koldioxid samt högre skatt på alkohol och tobak.

Löfvén menar att skatten måste höjas med i alla fall 30 miljarder och att kostnaden kommer att finansieras genom att momsen på restaurangmat och arbetsgivaravgifterna för unga dubbleras, inkomstskatten för dem med de allra högsta inkomsterna höjs och någon form av bankskatt införs.

Varför man nu måste höja skatten och få in mer pengar till den svenska staten framgår inte, men Fredrik Reinfeldt menade nyligen under en pressträff att vi måste ”öppna våra hjärtan” och förbereda oss på att det kommer växande flyktingströmmar de kommande åren och att ”det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat”.

— De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas utrymme för det, sade han då.

Den sittande regeringen har redan nu beslutat att ge Migrationsverket 13 miljarder kronor till nästa år för att klara av mottagandet av alla invandrare.

Källa:
Valrörelsens mest ovälkomna present


  • Publicerad:
    2014-08-26 19:45