USA. Efter att konservativa TPUSA fått sina möten bombarderade med frågor om deras stöd till Israel och andra kontroversiella ståndpunkter verkar man nu sluta ta emot frågor från publiken.

Turning Point USA (TPUSA) är en konservativ politisk organisation som stödjer Donald Trump. Den senaste tiden har TPUSA:s ledare Charlie Kirk och andra företrädare rest runt i USA och föreläst på olika universitet.

Ett stående inslag på dessa möten har varit att man tar frågor från publiken och besvarar dessa, vilket på engelska kallas ”Q&A” (questions and answers).

Sedan cirka en månad tillbaka har det pågått en kampanj där personer i publiken överöst TPUSA-representanterna med kritiska frågor. De som ställt frågorna har ofta varit nationalister som är missnöjda över att Trump-administrationen inte lyckats lösa USA:s massinvandringsproblem och i största allmänhet är trötta på att det republikanska etablissemanget i USA hela tiden går Israels ärenden, att de konservativa vikt ner sig och accepterat vänsterns uppfattning i moralfrågor och att man numera bara driver frågor om frihandel och låga skatter.

Nick Fuentes, som publicerar artiklar och sänder webbtv under parollen ”America First”, har blivit ansiktet utåt för nationalisterna som ställer kritiska frågor på de här mötena. Fuentes beskriver sig som ”amerikansk nationalist” och har en mer ungdomlig, borgerlig och ironisk framtoning än vad alternativhögern som växte fram under Trump-valrörelsen hade. Man kan säga att Fuentes inte är lika tydlig med sina åsikter i känsliga frågor som Richard Spencer och andra personer inom den amerikanska alternativhögern har varit. Han är inte heller lika grov och provokativ med sin humor som The Right Stuff eller The Daily Stormer brukade vara förut.

Den här filmen släpptes den 1 november och visar några av de bästa frågorna som hade ställts på TPUSA-möten fram tills dess.

När Charlie Kirk och Donald Trump Jr besökte ”University of California, Los Angeles” (UCLA) igår valde man att i förväg ställa in frågor och svar-inslaget, vilket retade upp publiken som buade och ropade ”Q&A” i protest mot att de inte fick ställa några frågor.


  • Publicerad:
    2019-11-11 12:20