INSÄNDARE. Per Johansson menar i den här insändaren att politiskt förtryck mot Nordiska motståndsrörelsen är fel väg att gå om systemet vill främja en fredlig samhällsutveckling.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Polisens, åklagarnas, politikers och medias allt mer restriktiva och aggressiva åtgärder mot demonstrerande nationalsocialister är en felaktig politisk pedagogik som kan få samhällsfarliga följder. När en grupp människor upplever att de utsätts för yttrandeförbud, begränsad demonstrationsrätt, polisvåld, godtyckliga anhållanden, straff för att ha brutit mot den godtyckligt subjektiva lagen ”hets mot folkgrupp” samt hat, förnedring och kompakt socialt utanförskap från etablissemangets företrädare enbart på grund av sina åsikter – då drivs denna grupp personer till samhällshat, isolering och ytterligare radikalisering. Etablissemangets intolerans får motsatt effekt än vad man vill åstadkomma.

Sverige har hittills klarat sig bättre mot politiskt våld än många andra länder genom att t.ex. tillåta nationalistiska organisationer och ge dem yttrandefrihet och demonstrationsrätt. Genom yttrandefriheten, organisationsfriheten och ett relativt stort offentligt spelrum har det saknats incitament för organiserade nationalister och nationalsocialister att bli samhällsfarliga.

När den islamistiske terroristen Rakhmat Akilov körde över människor på Drottninggatan i Stockholm, dödade fyra och skadade allvarligt flera, så reagerade opinionsbildare genom att arrangera en stor kärleksdemonstration . Trapporna vid Sergels torg fylldes av blommor, hjärtan, tända ljus och gosedjur. Torget fylldes av människor som samlades tillsammans för att visa sin kärlek. Terroristmorden möttes efter dådet med tusentals människor som ”applåderade, gjorde segertecknet och höll varandra i armkrok”, rapporterade nyhetsbyrån TT. När Nordiska motståndsrörelsen försökte genomföra en fredlig, tillståndsgiven demonstration nyligen i Göteborg arrangerades inte någon liknande kärleksdemonstration. Istället angreps de av hatiska motdemonstranter varav vissa använde stenar, knallskott, en kulslunga och olika tillhyggen. Polisen anhöll endast en våldsverkare bland motdemonstranterna men anhöll 23 personer ur Nordiska motståndsrörelsens demonstration varav några blev misshandlade av poliser.

Några partiledare gick ut i press, radio, TV med starkt fördömande mot ”nazisterna” och föreslog att högerextrema organisationer ska förbjudas. Inte ett ord av kritik mot den olagliga motdemonstrationen och dess våld mot Nordiska motståndsrörelsen och polisen. Anmärkningsvärt var också att Göteborgspolisen offentligt uttalade ett politisk ställningstagande och aggression mot Nordiska motståndsrörelsen och välvillighet mot den olagliga, stora motståndsdemonstrationen.

En sådan politisk pedagogik från etablissemanget resulterar inte i att nationalsocialister, nationalister och dess sympatisörer förvandlas till ”anti-nazister”. Istället pressas de till ett ökat utanförskap, vanmakt och hat mot det etablissemang som med lagliga och olagliga repressalier hindrar deras grundlagsskyddade yttrandefrihet.

/Per Johansson


  • Publicerad:
    2017-10-18 11:00