KALMAR. Stefan Carlsson, som är Kalmar läns landshövding, avsätts nu av regeringen efter att det avslöjats att han köpt telefonsextjänster med skattepengar.

Ringer sexsamtal och använder "guldkortet".

Ringer sexsamtal och använder ”guldkortet” för privata köp.

Det var under 2014 och 2015 som de dyra betalsamtalen ska ha skett. Det var en fast telefon som användes vid samtalen och de sammanlagda räkningarna för betalsamtalen uppgick till 16 400 kr.

Under cirka ett års tid har länsstyrelsens avdelningschef Johan Wendell vetat om sexsamtalen utan att göra något åt det. Enligt Wendell ska landshövdingen betalat tillbaka pengarna för en kort tid sedan.

— Det reglerades nu i samband med att vi tittade över hans olika utgifter, säger Wendell.

Tidigare i år avslöjades det även att Stefan Carlsson hade använts sitt tjänstekort vid inte mindre än 25 tillfällen och till ett värde av 14 000 kr för privata taxiresor, alkohol och restaurangbesök.

Förra veckan meddelade Carlsson att han sjukskriver sig för att söka hjälp för sitt alkoholmissbruk. Regeringen låter via civilministerns pressekreterare Peter Skeppström meddela att han nu avsätts.

— Det kan jag bekräfta, säger Skeppström.

På Kalmar länsstyrelses webbplats kan följande läsas:

Landshövdningen Stefan Carlsson har i dag i samråd med regeringen kommit överens om att hans förordnande som landshövdning, och chef för länsstyrelsen i Kalmar län, upphör från och med torsdag.


KÄLLOR:

Stefan Carlsson får sluta som landshövding
Privata utgifter betalades med tjänstekort
Landshövding köpte telefonsex för skattemedel


  • Publicerad:
    2016-07-05 20:30