Stefan-Berg

Stefan Berg.

GÖTEBORG. Trotskisten Stefan Berg lyckades sätta dit en polisman efter att ha hindrat polisens arbete i samband med en utvisning. Nu åtalas han själv för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Det var i augusti som en aktion utanför Migrationsverket i Kållered urartade. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) var där för att stoppa en utvisning och bildade kedja till hinder för transporten. En av dem, Stefan Berg, ska ha slungats upp på motorhuven  och sedan färdats på detta sätt i flera kilometer i ”säkert över 50 kilometer i timmen”.

Den polisman som framförde fordonet där Stefan Berg påstods vara hängandes på taket i 3,3 kilometer, dömdes senare av tingsrätten. Domen blev villkorlig dom och 18 000 kronor i böter under rubriceringen framkallande av fara för annan. Tingsrätten gick på Stefan Berg utsago och konstaterade att han befann sig i ”livsfara” eller ”i fara för svår kroppsskada”.

I anslutning till händelsen gjordes också en anmälan från polispatrullen mot Stefan Berg. Då Rättvisepartiet Socialisterna enligt egen utsago var där för att stoppa en utvisning och förhindrade polisens arbete genom att bilda kedja, anmäldes Stefan Berg för försök till främjande av flykt. Nu åtalas Stefan Berg för ohörsamhet mot ordningsmakten för bilresan då han vägrat hoppa av trots att polismannen stannat bilen flera gånger för att få honom att kliva av.

I förhör har polismannen sagt att Stefan Berg självmant hoppade upp på motorhuven och hånstirrade på honom under färden.


  • Publicerad:
    2013-09-05 00:06