VÄNSTEREXTREMISM. Vänsterextremisten Tova Jäderberg frias för ringa vapenbrott, trots att hon erkänt brottet. Domaren i målet var ”MeToo”-domaren Nanna Holmgren.

T.v Vänsterextremisten Tova Jäderberg. T.h Domaren Nanna Holmberg. Foton: Twitter.

I september greps sju vänsterextremister beväpnade med batonger och järnrör norr om Stockholm. De kom senare att misstänkas för förberedelse till grov misshandel.

En av dessa var AFA-anhängaren Tova Jäderberg, 23. Med anledningen av detta genomförde polisen en husrannsakan hemma hos vänsterextremisten, och hittade där en licenspliktig pepparsprej.

Förutom förberedelse till grov misshandel, misstänktes Jäderberg nu också för brott mot vapenlagen. I polisförhör erkände Jäderberg att pepparsprejen tillhörde henne och att hon kunde godta strafföreläggande för ringa vapenbrott.

Hon åtalades istället vid Attunda tingsrätt, och nu ville Jäderberg ”ta tillbaka” sitt erkännande. Plötsligt hade hon ingen aning vem pepparsprejen tillhörde eller hur den kom in i hennes sovrum.

Ursäkten svaldes av ”MeToo”-domaren Nanna Holmgren, som friade Jäderberg för brottet.

Eftersom det saknas närmare utredning om omständigheterna för påträffandet av pepparsprejen anser tingsrätten att det inte är ställt bortom rimligt tvivel att Tova Jäderberg ens varit omedvetet oaktsam. Åtalet ska därför ogillas”, skriver Holmgren i sina domskäl.

Trots att Jäderberg inte hade rätt att inneha pepparsprejen, hävdes beslaget och hon fick tillbaka den.

Holmgren deltog år 2017 i den feministiska kampanjen #MeToo, där hon menade att rättsväsendet är fyllt av sextrakasserande män. Hon beskriver sitt deltagande i kampanjen som ett ”uppror” och ”vrål” mot ”patriarkatet”.


  • Publicerad:
    2021-03-06 19:15