DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En 34-årig tysk mor knuffades på lördagseftermiddagen framför ett inkommande tåg av en kosovo-alban som drabbades av ”plötslig lust att mörda”. Den unga kvinnan dog direkt.


Genrebild. Foto: Pxhere (CC0 Public Domain)

En 34-årig kvinna dog på lördagseftermiddagen på järnvägsstationen i Voerde, Nordrhein-Westfalen, efter att ha knuffats framför ett inkommande tåg av en för henne okänd man. Trots räddningsinsatser dog hon direkt.

Det var en 28-årig kosovo-alban, tidigare känd av polisen för sina våldsamma utbrott, som drabbades av en plötslig lust att mörda och som därför knuffade den unga tyskan framför tåget. Han hölls fast av vittnen tills polisen anlände.

Kvinnan, som har en 13-årig dotter, gifte sig så sent som sommaren 2018.

Liknande incidenter har tidigare skett i Tyskland. Så sent som i februari 2019 knuffades tre 16-åriga tyska ungdomar ner på spåret av rasfrämlingar. Två av ungdomarna dödades omedelbart medan den tredje mirakulöst klarade sig utan skador.

I september 2018 så knuffade en 18-åring en 43-åring ner på spåret efter en dispyt. Den gången klarade sig offret utan skador.

År 2016 dog en 20-årig svensk kvinna i Berlin efter att ha knuffats framför ett inkommande tåg av en 28-årig iranier.

I mars 2019, också i Berlin, bröt en 34-årig man nacken efter att ha knuffats ner på spåren.

För att undvika att drabbas av den här sortens våld, så rekommenderas pendlarna i Berlin att hålla sig minst 2 meter från plattformen och även att undvika att låta sig distraheras, till exempel av mobilen, när ett tåg kommer in.

Källa:
Woman dies after being pushed in front of oncoming train near Duisburg


  • Publicerad:
    2019-07-25 10:55