INRIKES. En kraftig explosion inträffade under natten till tisdagen vid ett flerfamiljshus i Höganäs. Ett 40-tal lägenheter har evakuerats och polisens bombskydd och tekniker undersöker platsen.

Genrebild.

Någon form av kraftig detonation inträffade vid 01.30-tiden under natten till tisdagen vid ett flerfamiljshus på Långarödsvägen i Höganäs. Det rapporteras om omfattande skador på entrén till fastigheten och 40 lägenheter har drabbats av explosionen. Totalt 60 fönster är krossade.

— Det är oerhört stora skador. Hela trapphuset var utblåst och det blev skador på fastigheterna intill också, säger Ronnie Lundgren, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

I skrivande stund är det oklart vad som har orsakat explosionen enligt Magnus Lefévre, vakthavande befäl på polisregion Syd. Han berättar också att åtgärder för att stödja de drabbade boende snabbt sattes in:

— Ett 40-tal lägenheter är drabbade. Jag kan inte säga hur många som är evakuerade men kommunen har öppnat upp en skola för dem och en del boende har vänt sig till anhöriga och vänner.

Det finns ingen uppgift om att någon ska ha skadats i explosionen. Området är avspärrat och tekniker och nationella bombskyddet undersöker fortfarande platsen. Polisen använder sig av specialsökhundar och har också börjat knacka dörr i området.

— Vi ska avgöra vad som exploderat och säkra spår, säger Magnus Lefévre, och tillägger att man i nuläget inte har någon prognos för hur lång tid arbetet kommer att ta.

Ärendet rubriceras preliminärt som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt för händelsen.


  • Publicerad:
    2021-03-23 10:50