FÄRJESTADEN. En kraftig brand rasade under natten i Färjestaden då tre garagelängor, minst femton bilar och ett förråd totalförstördes. Det fanns stor spridningsrisk till omgivande bostäder vid branden som rubriceras som grov mordbrand.

Genrebild. Foto: Pixabay (Public Domain).

Under natten till tisdagen uppstod av ”oklar” anledning en kraftig brand på Storgatan i Färjestaden på Öland, skriver SVT Nyheter.

Tre carportslängor, ett förråd och minst femton bilar totalförstördes i branden som rubriceras som grov mordbrand. Spridningsrisken till omgivande bodstäder var stor.

— Det är två garagelängor som brunnit rejält och minst 15 bilar är totalförstörda och ytterligare bilar skadade. Det har varit ett kraftigt brandförlopp, säger Eva Jirhall jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

På polisens händelsesida uppges dock att det är tre carportslängor som brunnit förutom de femton bilarna samt att även ett förråd brunnit ner till grunden.

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 03 på tisdagsmorgonen. En av garagelängorna var redan övertänd när man anlände till platsen.

— Hotbilden var ju att brand och rök skulle sprida sig till flerfamiljshus som låg intill garagelängan, säger Magnus Andersson vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

På platsen arbetade totalt runt 30 blåljuspersonal från räddningstjänsten – brandkår, ambulans och polis. Insatsen pågick ännu vid 06.30-tiden.

— Branden är släckt men insatsen kommer att pågå under hela dagen. Vi måste begränsa faran och se till att det inte blossar upp igen och att det inte ligger och pyr i grunden, säger Andersson.

Man kommer att med värmekamera söka igenom närliggande bostadshus och även genomföra an teknisk undersökning på platsen.

— Just nu rubriceras händelsen som grov mordbrand, sammanfattar Eva Jirhall.

Det finns ännu inga uppgifter om att någon skadats vid branden.


  • Publicerad:
    2020-07-14 13:35