NORGE. Den kristet sionistiska TV-kanalen Vision Norge säljer så kallade välsignelser. För 50 000 kronor kan du bli välsignad av kanalens nigerianske pastor.

Det var i programmet ”Studio Direkt” i den kristet sionistiska kanalen TV Vision Norge som David Sagen, gäst i programmet och anställd på kanalen, berättade att han för två år sedan började att betala 2 500 kronor per månad för ”Josefs välsignelse”. Det var den nigerianske pastorn Bayo Oniwinde som stod för utdelandet av välsignelsen.

— Då tänkte jag: Det ska jag testa. Så jag gav vet du, 2 500 kronor, fast varje månad! Och jag sa till Gud att nu kommer väl Josefs välsignelse och att jag egentligen bara var väl glad för att Josefs välsignelse var på väg. Och ett år senare, för två år sen, hände det mycket i min verksamhet och ja, då gick det väldigt bra, sa Sagen i programmet.

Sagen presenterade sedan den afrikanske pastorns prislista för välsignelser och uppmanade tittarna att köpa. Den billigaste kostade mellan 1 500 och 3 500 kronor medan den dyraste kostade 50 000 kronor och som kallas för ”Isaks välsignelse”.

Till VG säger TV-pastorn och Vision Norges chef Jan Hanvold att den afrikanske pastorn får hjälp av Gud att bestämma priserna för sina tjänster.

— Detta är något som pastor Bayo spontant får från den heliga anden.

På TV-kanalen egna nätsidor skriver de att de bland annat står ”kompromisslöst för Israel och Guds eget folk judarna och ett reformerat Skandinavien”.

Källa:
Kristen-sionistisk TV-kanal selger velsignelser – mottar prisene fra Gud


  • Publicerad:
    2017-10-28 10:35