NORGE. Kristna sionistiska Israelvänner har gått samman och öppnat ett eget center, Kristent Sionistsenter, i norska Porsgrunn. På centret avser de bedriva undervisning om Israel och bekämpa ”antisemitism”.

FOTO: NRK

FOTO: NRK

Kristent Sionistsenter (Christian Zionist Center Norway) invigdes officiellt i helgen under en sommarkonferens. Konferensens huvudtalare, Jan Willem van der Hoeven, hade bjudits in från Israel och är grundaren av International Christian Zionist Center i Jerusalem samt vän med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Till lokaltidningen Telemarksavisen säger van der Hoeven at det er ”viktigt att hålla sig till Guds ord” och att det i Bibeln står att ”judarna är Guds utvalda folk”. Enligt van der Hoeven ska Netanyahu ha sagt till honom att ”de bibeltrogna kristna är bland Israels sanna vänner”.

På frågan om vad han tror motiverar folk som kritiserar Israel svarar van der Hoeven att han inte finner någon annan förklaring än att de måste vara ”antisemiter”.

Lise och Kjell Madsen Kjørholt är värdar på det nya centret och menar att judarna är ett folk som har ”genomgått våldsamma lidanden och som behöver stöd från de kristna”. Enligt Kjørholt kommer centret undervisa och upplysa kring Israel samt bekämpa ”antisemitism” i Norge och Europa.

Notisen är ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källor:
Åpnet sionist-senter i Porsgrunn
Nær venn av Benjamin Netanyahu til Porsgrunn


  • Publicerad:
    2014-07-22 18:30