USA. Slagsmål utbröt och tre personer blev knivskurna under gårdagen när meningsmotståndare försökte stoppa en Ku Klux Klan-manifestation Anaheim.

Det var igår i Anaheim som tre personer knivhöggs och tretton greps efter att motdemonstranter försökte stoppa en fredlig manifestation från Ku Klux Klan.

Uppenbarligen hade Ku Klux Klan i förväg utannonserat att de skulle manifestera på platsen då motdemonstranterna, varav vissa var maskerade, redan befann sig på platsen.

Bråket uppstod mer eller mindre på en gång när runt sex Ku Klux Klan-anhängare dök upp på platsen. En film som verkar vara filmad med en lågupplöst kamera skildrar stora delar av bråket från början till slut och visar hur en motdemonstrant blev knivhuggen tidigt i bråket.

Av filmen framgår det som att Ku Klux Klan-anhängarna agerar i självförsvar och är tvungna att freda sig med hjälp av knivar då de angrips av en numerärt överlägsen pöbel som försöker driva bort dem från platsen. Även polisen bekräftar att Ku Klux Klan agerade i självförsvar.

— Sex KKK-anhängare anlände och blev omedelbart attackerade av motdemonstranter, vilket ledde till att en motdemonstrant knivhöggs, säger en polisman till AFP.

Flera personer från båda sidor ska ha skadats lindrigt i bråket och några skadades mer allvarligt. Media rapporterar om tre knivskärningar, men bara en ska vara allvarlig.

Polisen grep samtliga Ku Klux Klan-anhängare och ungefär lika många motdemonstranter. Två av de gripna var kvinnor varav den ena var en motdemonstrant och den andra är med i Ku Klux Klan.

Källa:
Panic! At the KKK Rally: Three Stabbed, Twelve Arrested


  • Publicerad:
    2016-02-28 19:05