MEDELPAD. Holm, en mindre ort fem mil utanför Sundsvall, ser nu ut att kunna bli nästa ort att berikas av ett asylboende. Lokalerna måste bara först få godkänt av Migrationsverket innan asylsökare kan börja flytta in. Fastighetsbolaget som vill öppna asylboende i Holm har även lämnat in anbud på fyra orter till.

Holm

Som så många andra mindre orter i Sverige kan nu Holm utanför Sundsvall snart komma att berikas med mångkultur då det planeras för ett asylboende på orten. Det är de gamla pensionärs- och lärarbostäderna som snart kan komma att fyllas med asylsökare. Som mest finns det logi för 156 personer i de aktuella lokalerna, en hög siffra då det idag bara bor 391 personer i Holm enligt SCB.

Mest troligt kommer det bli verklighet av planerna då Aros energideklarationer, fastighetsbolaget som äger lokalerna, har lämnat ett väldigt generöst anbud på 87,50 kronor per person och dygn till Migrationsverket. Aros energideklarationer har också lämnat in anbud på orterna Åre, Hammerdal och Bräcke i Jämtland samt Tobo i Uppsala.

Nordfront har varit i kontakt med Fredrik Widelstam, VD vid fastighetsbolaget Aros energideklarationer, angående boendet i Holm och ställt lite frågor. På frågan hur de kunde vara så pass mycket billigare än alla andra svarar Widelstam att de kanske var lite för billiga där, men han anser ändå att det hela ska gå ihop. När vi frågar om företaget känner något eget ansvar mot lokalbefolkningen svarar han att det är Migrationsverket som har ansvar, Aros tillgodoser bara lokaler. ”Det är politikerna och indirekt folket som har beslutat att vi ska ta emot flyktingar”, menar Widelstam. Han förstår dock att lokalbefolkningen kan vara orolig och förklarar att det så klart inte skulle kännas bra om något skulle inträffa, som det gjort vid flera andra boenden.

Källa:
Gamla hus i hetluften


  • Publicerad:
    2013-09-09 17:30