KULTURMARXISM. I ett Youtubeklipp förklarar gruppen ”Vi & Hesa Fredrik” varför man uppmanar musiker i hela Sverige att överrösta ”Hesa Fredrik”-larmet varje gång det testas i Sverige.

”Rädslan har lagt sig som en blöt filt över oss. Den ökar dramatiskt i Sverige. Och vi blir mer och mer rädda. Ständigt målas upp nya hot och faror upp. Rädslan är farlig, för den gör oss mindre. Den är roten till fördomar, habegär och hat . Den hindrar oss från att leva på riktigt”, skriver gruppen ”Vi & Hesa Fredrik” på Youtube.

Gruppen uppmanar nu alla ”musiker, sångare, poeter. hobby eller proffs, alla som vill vara med” att varje gång larmsystemet ”Hesa Fredrik” – som ingår i varnings- och informationssystem Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) – testas, klättra ”upp på taken, ut på balkongerna, öppnar fönstren. Och [spela] tillsammans med Hesa Fredrik”.

Anledningen är att varje gång som Hesa Fredrik ”stämmer upp  i sitt besinningslöst vrål” så menar man att det ”påminner […] oss om alla faror och hot som lurar”.

Genom att försöka överrösta, eller ”spela med” Hesa Fredrik, hoppas nu gruppen att man ”blir större än rädslan”. Man menar att aktionen ”påminner alla där nere på gatorna, att det kanske inte finns så mycket att vara rädda för. Mer än rädslan själv”.

Hesa Fredrik testas första måndagen i mars, juni, september och december, klockan 15:00.

Exakt hur musiken kommer att låta och ifall Sverige blir ett tryggare land av aktionen återstår att se.


  • Publicerad:
    2018-11-28 14:45