KUNGÄLV. Politikerna i Kungälv laddar för en ”demokratidag” som anordnas i samband med Nordiska motståndsrörelsens torgmöte den 18 augusti.

Under lördagen hålls en ”demokratidag” i Kungälv som inleds med ett seminarium av en ”förintelseöverlevare”, 92-årige Max Safir. Seminariet, som hålls i kommunfullmäktige, är stängt för allmänheten så att inga kritiska frågor kan ställas.

Kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Mattsson (L), vars man Christer Mattsson tjänat betydande summor pengar på att genom kommunens försorg skicka skolbarn på skuldresor till koncentrationsläger, säger till Kungälvs-Posten att seminariet är ett sätt att ”försvara demokratin”.

I artikeln (som är låst för icke-prenumeranter) uttalar sig även Thomas Alpner som är ordförande för Moderaterna i Kungälv. Alpner tycks mena att massmord aldrig har begåtts av liberala demokratier utan bara av ”diktaturer” eftersom den ideologi han säger sig stå för bara har fört bra saker med sig.

– Vi vill visa att demokrati är så mycket roligare än diktatur, säger Thomas Alpner om demokratidagen.

Så mycket roligare med demokrati: Ett japanskt barn i Nagasaki som dödades av demokratier för att Japan inte ville vara en demokrati utan ett kejsardöme. Uppskattningsvis 200 000 civila dog under atombombningarna av Hiroshima och Nagasaki. Massmordet beordrades av det demokratiska USA.

Så mycket roligare med demokrati: Offer för eldstormen i Dresden 1945 där västdemokratierna Storbritannien och USA medvetet framkallade en eldstorm för att slakta så många tyska civila som möjligt, en så kallad ”moral bombing” (i syfte att sänka moralen hos civila tyskar). Uppskattningsvis 200 000-300 000 tyskar dog bara under denna bombning av Dresden och ett femtiotal andra tyska städer bombades.

Så mycket roligare med demokrati: Irakkriget (som inleddes 2003) lär ha skördat mellan en halv miljon och en miljon offer, väldigt många av dem civila. Enligt Madeleine Albright, USA:s dåvarande utrikesminister, var en halv miljon civila barn ett pris värt att betala för att kunna införa demokrati i landet.

Så mycket roligare med demokrati.

Källa:
Överlevare från Förintelsen vittnar i Kungälv


  • Publicerad:
    2018-08-14 21:30