MASSINVANDRING. Vid sitt besök på Migrationsverket i Norrköping sa kungen att Sverige måste ta emot så många asylsökare som vi gör eftersom detta är vårt ”ansvar”. Han hävdade också att Sverige har både möjlighet och råd med massinvandring.

Under fredagen besökte kung Carl XVI Gustaf Migrationsverket i Norrköping och höll där en presskonferens. På presskonferensen sa kungen att det är vårt ”ansvar” att överlåta våra förfäders land, som svenska regenter före honom försvarat, till utomeuropeiska folk. Han påstod även att detta är något vi har möjlighet och råd till.

— Det har vi möjlighet och råd med. Det är klart att alla måste hjälpas åt. Alla måste hjälpas åt, tjatade kungen som själv antagligen är Sveriges största bidragstagare och knappast påverkas ekonomiskt av massinvandringen.

Enligt Migrationsverkets prognos förväntas Sverige ta emot cirka 90 000 asylinvandrare under 2015. Och kungen anser att det är vårt ansvar att se till så att massinvandringen ”fungerar” även om det kan uppstå problem under processen.

— Det är allas ansvar att få flyktingmottagandet att fungera, även om det finns problem under vägen, hävdade Carl XVI Gustaf.

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson ansåg det vara en ära att få besök av kungen och att få den uppmärksamhet som Migrationsverket ”förtjänar” i sitt arbete med att ta emot asylsökare.

— Det är en stor ära för Migrationsverket och sätter guldkant på tillvaron att vi får den här uppmärksamheten som vi tycker att vi förtjänar, säger Danielsson.

Källa:
Kungen om flyktingarna: Vi har råd


  • Publicerad:
    2015-02-21 14:15