STOCKHOLM. 200 000 kronor. Så mycket kostar det staket som ska hålla zigenarna borta från fashionabla Kungsholmen i Stockholms innerstad.

På Kungsholmen tänker politikerna nu sätta upp dyra staket för att hålla mångkulturen borta. Staketet ska sättas upp under en trappa som används av de oönskade gästerna.

– Det har varit folk som ringt och varit förbannade som inte uppgett sina namn. Den där platsen har varit ökänd i många år som tillhåll för missbrukare och bostadslösa. De senaste månaderna har det varit EU-migranter där också, säger Stefan Holmén, närpolischef på Kungsholmen, om de boende som ringt och förklarat att de inte gillar olika – på sin egen bakgård.

Bo Höglund, parkingenjör på Stockholms stad, berättar att klagomål kommit in om att privatpersoner känt sig otrygga i närheten av platsen.

– Man vill kunna se och känna sig trygg i området. Några av de som hört av sig har känt sig rädda för att det kanske finns någon gömd bakom buskarna som kan hoppa fram, säger han.

Eftersom de boende på Kungsholmen känner sig otrygga har Stockholm stad nu satt upp ett staket för att hålla EU-migranter och andra borta. Staketet uppges kosta 200 000 kronor.

Källa:
Staket för 200.000 ska hålla hemlösa borta


  • Publicerad:
    2015-03-24 09:30