STOCKHOLM Ebba Östlin (S) kuppades nyligen bort som gruppledare i Botkyrka kommunfullmäktige. Nu slutar hon även som kommunstyrelseordförande.

Nordfront skrev tidigare om hur Ebba Östlin (S) röstades bort som Socialdemokraternas gruppledare i Botkyrka kommunfullmäktige under kontroversiella former. Östlin hade tidigare stängt ned en rad ”ungdomsgårdar” som drevs av skattefinansierade ABF eftersom de anställt grovt kriminella gängmedlemmar som ”ungdomsledare”.

Östlin kuppades bort av en falang som främst bestod av nybildad lokavdelning som enligt uppgift ska ha samlat flera gängkriminella personer. Eftersom Östlin tappat partiets förtroende lämnar hon nu även uppdraget som kommunstyrelsens ordförande, skriver Expressen.

Östlin uppger dock att hon tänker sitta kvar i kommunfullmäktige, samtidigt som hon öppnar för att kandidera till rollen som gruppledare när partiets lokalavdelning ska välja en ny den 18 mars. Om hon väljs igen kommer hon även få tillbaka posten som kommunstyrelsens ordförande.

Inför årsmötet har ett antal nomineringar om att jag ska kvarstå som ordförande i kommunstyrelsen inkommit. Jag är självfallet enormt hedrad över det. Om det finns ett brett stöd från medlemmarna på årsmötet står jag fortsatt till förfogande”, skriver Ebba Östlin i sitt avgångsbesked, som citeras i Expressen.