UTRIKES. En kvinna blev under söndagen attackerad av en man i Hyde Park, London. Motivet kan vara politiskt då kvinnan bar en t-shirt med texten ”Charlie Hebdo”.

I söndags eftermiddag i hällande regn samlades folk på Speakers Corner i Hyde Park i London. Speakers Corner är en plats som ofta används för debatter och tal.

Plötsligt rusar en svartklädd man fram och knivhugger en 39-årig kvinna. Mannen springer sedan iväg med folk efter sig men lyckas komma undan. Han slängde också ifrån sig kniven under flykten.

Polisen, som alltid finns i närheten av Speakers Corner, kom snabbt på plats.

Kvinnan togs om hand och fick hjälp att komma under behandling. Hon blev skadad i högra sidan men fick också ett ytligt sår på huvudet mot kinden, och blödde kraftigt från det.

Man tror motivet var politiskt eftersom kvinnan bar en t-shirt med den tryckta texten ”Charlie Hebdo”.

2015 blev det populärt med tröjor med denna text, efter att satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris utsattes för ett attentat. Tolv anställda blev mördade av de franskfödda islamisterna Said och Cherif Kouachi. Motivet var hämnd för satirteckningar som publicerats, som föreställer profeten Muhammed.

Kriminalinspektör Alex Bingley säger följande om händelsen:

— Jag vill be människor att inte spekulera i motivet för attacken förrän vi har samlat in alla fakta. Vi vet att det fanns många vittnen till händelsen och många filmade med sina mobiler, Vi ber dem, om de inte redan gjort så, att kontakta polisen. Vi är i en tidig utredning av händelsen och arbetar hårt på att hitta den ansvarige.

Kvinnan behandlades senare på sjukhus för ytliga skador. Ingen gärningsman har än så länge gripits.


  • Publicerad:
    2021-07-26 17:05