UTRIKES. 25-åriga Lauren M mördades av en gambiansk ”flykting” som hon låtit gömma sig i hennes bostad.

En dag mötte den 25-årige amerikanen Lauren M, boende i Wien, en asylsökare från Gambia. Han berättade för henne att han bodde i ett asylcenter men att han inte vågade bo kvar där då han skulle avvisas. Lauren erbjöd då gambianen sovplats i hennes hem för att slippa utvisas.

Efter en tid började Lauren M:s umgängeskrets att fundera varför de aldrig hörde av henne och kontaktade då polisen, som fann henne liggandes i blod med ansiktet tryckt ner i en madrass på golvet, med enbart huvudet täckt av en tröja. Utredningen visade att Lauren hade blivit strypt.

Polisen hittade DNA spår av ”flyktingen”, som visade sig heta Abdou I. En internationell arresteringsorder för mord utfärdades mot honom. Enligt uppgifter ska Abdou I ha varit känd av polisen sedan tidigare då han 2014 var efterlyst i Tyskland för sexuellt utnyttjande av minderårig.

Efter två veckor hittades Abdou i ett asylcenter i Schweiz och han anhölls sedan för mordet på Lauren M.

Lauren beskrivs som en människa som gärna ville se det goda i människor. En sympatisk egenskap, som kan vara farlig och leda till naivitet och vilket som kostade henne livet.

Källa:
Hun ville hjælpe en asylansøger og skjulte ham i sin lejlighed – men hendes venlighed kostede hende livet


  • Publicerad:
    2016-02-08 16:15