MÅNGKULTUREN. En advokat från Australien reste till sin rike drömprins i Pakistan för att gifta sig, men blev istället sexslav.

Foto: Facebook

Trettioåriga Lara Hall, en advokat från Sydney, Australien, reste till Pakistan för att träffa sin drömprins, Sajjad, som hon via andra pakistanier boende i Australien mött på sociala medier och chattat med under flera år.

Sajjad påstod att han också var advokat. Förhållandet blev mer seriöst när han erbjöd henne ett liv i lyx i sin stora villa som utgjorde en av hans fem lyxfastigheter.

”Jag ska fylla alla dina tomrum i livet”
— Han sade att han hade fem hus, visade upp ett köpekontrakt på ett hus i Spanien som han sade att vi kunde bo i och att jag fick inreda det hur jag ville; han skickade till och med bilder på huset, berättar Lara för australiensisk media. Sajjad lovade Lara att fylla alla hennes tomrum i livet.

Vid ankomsten till Pakistan i april 2018 visade sig att att Sajjads bostad var ett trångt lortigt hus med tjugo personer som delade på fem sovrum.

Sajjad började omedelbart utnyttja Lara som sexslav och våldtog henne ofta. Hon blev slagen, förödmjukad och fick gå flera dagar i sträck utan mat.

Lara tvingades att ligga oklädd på rygg med benen isär för att ”lufta” vaginan. Sajjad dunkade hennes huvud mot badrumsvasken när hon hade missat att skölja ur lite shampoo ur håret.

Krävde att Lara skulle omfamna kärlekens religion
Sajjad försökte tvinga henne att gifta sig med honom och att hon skulle konvertera till kärlekens religion, islam, men Lara vägrade.

Istället kontaktade Lara det australiska konsulatet. Enligt henne själv brydde sig dock konsulatet inte om hennes situation.

Lara vågade länge inte gå till myndigheterna. Eftersom hon hölls fången av Sajjad hade hennes visum gått ut med 30 dagar, vilket hon insåg skulle innebära ett problem för henne.

Efter att vid ett tillfälle ha barrikaderat sig ringde hon polisen som eskorterade henne från huset. Men hon hotades av pakistanska myndigheter med fängelse eftersom hennes visum hade gått ut.

Ingen hjälp av Australiens myndigheter
En kristen hjälporganisation i Pakistan hjälpte henne med att betala böterna för sin visumöverträdelse och för flygbiljetten hem till Australien.

Ordföranden för den brittisk-pakistanska kristna hjälporganisationen, Wilson Chowdry, kritiserar Australiens konsulat i Pakistan för att inte ta Lara Halls allvarliga situation på allvar.

— Jag förfördes av alla hans fagra löften, säger Lara Hall.

Numera arbetar Lara hemma i Australien för att hjälpa andra offer för liknande situationer och som hon anser har svikits av den australiensiska regeringen.

Källa:
Aussie lawyer tells how she was raped, starved and kept prisoner after travelling to Pakistan to meet ‘man of her dreams’


  • Publicerad:
    2019-01-27 17:30