Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kvinna stal valsedlar i Boden – skryter om valfusk på sociala medier

Av Redaktionen, 2018-09-10
redaktionen@nordfront.se

VALFUSK. Nordfront kunde under valdagen rapportera om hur en kvinna setts lämna en vallokal i Boden med valsedlar från bland annat Nordiska motståndsrörelsen. Kvinnan identifierades snabbt som anställd på en lokal grill och nu skryter hon öppet på sociala medier om sitt brott.

Det var under söndagseftermiddagen som Nordiska motståndsrörelsens valarbetare i Boden fick rapporter om att en kvinna setts stjäla valsedlar från Nordiska motståndsrörelsen och Sverigedemokraterna vid en vallokal i kommunen.

”Tjej med svart-gröna dreadlocks som kör en blå Volvo. Hon bar buntar med valsedlar i famnen på väg ut. Röstmottagaren nämnde att flera valsedlar försvann, även SD:s. Antingen så företräder hon själv att parti och fyllde på sina egna och tog bort våra eller så höll hon alla våra i famnen. Hon kan åka runt till fler vallokaler så Nordfront uppmanar aktivister och medborgare att hålla utkik efter en blå Volvo och en kvinna med hennes utseende”, rapporterade Nordfront.

Enligt uppgift ska samma kvinna ha setts stjäla valsedlar från två olika vallokaler i kommunen.

Kvinnan i fråga kunde så småningom identifieras, då hon arbetar i Boden, men syntes inte till något mer. Tack vare att valfusket upptäcktes i tid kunde också valsedlarna snabbt ersättas i de drabbade vallokalerna.

Trots att det är ett brott att stjäla valsedlar och att det är ett uppenbart valfusk har kvinnan i fråga dock skrutit om sin gärning öppet på sociala medier.

Klicka för större bild.

Känner du till mer om valfusk i Boden eller någon annanstans? Kontakta Nordfronts nyhetsredaktion på nyhetsredaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-09-10 20:00