BROTT. Under natten till fredagen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i Hagalund i Borlänge. Rubriceringen kan komma att ändras till våldtäkt.

Det var vid kvart i tre under natten till fredagen som polisen fick in ett larm om ett misstänkt våldtäktsförsök som ska ha inträffat i området Hagalund i Borlänge. En kvinna, strax under 30 år, ska ha varit på väg hem från krogen när hon attackerades i korsningen mellan Parkgatan och Sturegränd.

— Då ska någon ha gett sig på henne. Jag vill inte berätta något mer i nuläget eftersom vi ska hålla förhör under dagen, säger Mikael Lundqvist, utredningsledare hos Borlängepolisen.

Förbipasserande ska ha hört kvinnans rop och sprang till hennes undsättning. Gärningsmannen hade då redan flytt från platsen.

Just nu rubriceras händelsen som försök till våldtäkt men kan komma att ändras till våldtäkt.

— Utredningen får visa vad det är som har hänt. Vi ska hålla ytterligare förhör med kvinnan i dag. Då ska hon detaljerat få beskriva vad som hände, säger Lundqvist.

Polisen vill inte gå ut med gärningsmannens etnicitet utan beskriver endast gärningsmannen som smal och att han var klädd i mörka kläder och mössa. Om detta beror på polisens kod ”291” där de har valt att hemligstämpla eller mörka invandrarbrottslighet, är ännu oklart.

Källa:
Misstänkt våldtäktsförsök i Borlänge


  • Publicerad:
    2016-02-05 11:35