BROTT. En kvinna överfölls och under knivhot tvingades hon ut till skogen av tre okända män under torsdagskvällen. Där ska kvinnan ha blivit rånad och sexuellt ofredad av gärningsmännen.

Det var strax innan klockan tio under torsdagskvällen som polisen fick in ett larm om att en kvinna blivit utsatt för ett knivrån i Sundbyberg. Brottet ska ha inträffat på Golfängarna när kvinnan var ute på promenad.

Det framkommer att brottet inträffat ungefär 30 minuter innan samtalet till polisen och brottsplatsen är på Golfängarna”, skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnan har i förhör uppgett att hon överfölls av tre personer, som under knivhot förde bort henne till ett skogsparti i området. Där ska de ha tvingat till sig hennes bankkort samt pinkoden till kontot.

Vidare skriver polisen på sin hemsida att kvinna även ska ha blivit sexuellt ofredad av gärningsmännen. ”Hon har hållits kvar på plats ungefär en halv timma och under den tiden har hon även blivit sexuellt ofredad”, skriver de.

Signalementen är vaga då gärningsmännen var maskerade och de ska även ha beordrat offret att inte titta på dem. Förövarna uppges dock vara äldre än 18 år.

Tidigare under torsdagen ska en annan kvinna ha blivit utsatt för ett rån på Järnvägsgatan i centrala Sundbyberg. Kvinnan överfölls, knäades och blev sparkad i huvudet. Gärningsmännen, som även i det här fallet var tre till antalet, beskrivs vara mellan 17 och 20 år gamla. De var klädda i svart och var maskerade. När de inte lyckades få till sig kvinnan bilnycklar flydde de från platsen.

Händelsen rubriceras som olaga frihetsberövande, grovt rån och sexuellt ofredande.

Källor:
2016-10-06 22:42, Rån, Sundbyberg
2016-10-06 16:48, Rån, försök, Sundbyberg


  • Publicerad:
    2016-10-07 13:40