VÄSTERÅS. En kvinna vaknade av att det stod en man precis intill henne i sovrummet. Hon hade tidigare lämnat altandörren på glänt eftersom det var väldigt varmt och nu manar polisen till försiktighet.

Det var kvällen mot lördagen som en kvinna i Västerås lade sig att sova med altandörren lite på glänt, då det var väldigt varmt. Under natten vaknar hon av att det står en främmande man helt intill henne vid sängen. När kvinnan skrek grabbade mannen åt sig en telefon som kvinnan hade i sin absoluta närhet och lämnade sedan lägenheten. Kvinnan uppges vara väldigt skärrad.

— Hon vaknade inte förrän han var alldeles invid henne. Hon skrek till och mannen slet åt sig en mobiltelefon som förmodligen låg precis bredvid henne. Sedan sprang han ut genom altandörren, säger Thomas Gustafsson, LKC-befäl vid polisen i Västmanland

Efter det inträffade går nu polisen ut och manar allmänheten till försiktighet, de menar att händelser som denna inte är särskilt ovanliga och att i stort sett vad som helst kan hända om man inte stänger och låser om sig om natten.

— I stort sett vad som helst kan hända men folk är i regel oförsiktiga och tänker kanske: ”det här händer inte mig”. Men ofta handlar det om stundens ingivelse. Någon går förbi, ser ett öppet fönster eller en öppen dörr dörr och tar tillfället i akt. Bor man på markplan eller nära markplan bör man ha dörrar och fönster stängda eller åtminstone spärrade så att det inte bara är att kliva in, säger Gustafsson.

Källa:
Kvinna vaknade av tjuv vid sängen


  • Publicerad:
    2016-07-23 11:30