SVERIGE. En kvinna ska ha blivit våldtagen i ett låst utrymme på en anstalt av en anställd vid Kriminalvården. Den anställde greps i tisdags och sitter nu anhållen.

Det var i tisdags som en anställd vid Kriminalvården greps och anhölls misstänkt för våldtäkt. Den anställde ska ha våldtagit en kvinna i ett låst utrymme inne på en anstalt. Den misstänkte våldtäktsmannen ska ha begått flera fall av våldtäkter under perioden januari månad 2015 till och med maj månad.

Under onsdagen genomfördes en husrannsakan hemma hos den anställde men polisen är mycket förtegna kring fallet.

— Utredarna jobbar på för fullt för att vidta de utredningsåtgärder som behöver vidtas under anhållningstiden. Sedan får vi ser var vi landar. I övrigt tänker jag inte ge några detaljer från utredningen för närvarande, utöver att det är en person som är frihetsberövad och vad misstanken innebär, säger Rebecca Rehnström.

Leif Silbersky, den judiske juristen, har utsetts till försvarsadvokat för den misstäntke gärningsmannen. Han vill dock inte säga hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

— Det vet jag, men jag har inga kommentarer för ögonblicket. Jag vill först att vi ska ha ett omfattande förhör med polisen. Sedan får vi se vad som sker, säger han.

Källa:
Anställd misstänkt för våldtäkt på en anstalt


  • Publicerad:
    2016-06-02 08:20