UTRIKES. Under lördagen våldtogs en 26-årig polsk kvinna av flera gärningsmän på en badstrand i Rimini i Italien. Händelsen utspelade sig mitt framför ögonen på hennes pojkvän som låg på marken bredvid, misshandlad och rånad.

Det var i lördags som en 26-årig polsk kvinna gruppvåldtogs av fyra okända män på en badstrand i Rimini i Italien. Bredvid kvinnan låg hennes pojkvän, grovt misshandlad och rånad.

Efter den fullbordade våldtäkten lämnade gärningsmännen platsen och en stund senare hittade förbipasserande personer paret, blodiga och förvirrade på stranden. Italiensk polis har beskrivit händelsen som en ”brutal och bestialisk attack”,

Händelsen har rört upp starka känslor i parets hemland Polen och en talesperson för den polska åklagarkammaren sa under måndagen att en polsk åklagare och polisexperter kommer att resa till Rimini under tisdagen för att assistera den italienska polisen.

Enligt uppgifter har landets justitieminister och chefsåklagaren Zbigniew Ziobro som fattat beslut om den polska utredningen, kallat attacken för ett ”fruktansvärt brott”. Hans närmsta tjänsteman har på Twitter skrivit att gärningsmännen förtjänar dödsstraff, vilket han senare fick backa ifrån.

Efter attacken fick paret vårdas på sjukhus och enligt uppgifter är kvinnan kvar på sjukhus.

Källa:
Tourist gang raped on Italian beach as boyfriend is savagely beaten


  • Publicerad:
    2017-08-29 07:00