UTRIKES. Tiotusentals kvinnor i Argentina protesterade under onsdagen mot sexuellt våld. En våg av vrede sköljer över landet efter att en 16-årig flicka utsattes för en brutal våldtäkt och sedan mördades förra veckan. Händelsen har lett till att manifestationer har anordnats i flera länder.

Under en timme strejkade tiotusentals kvinnor i Argentina under onsdagen. Klädda i svart gick de ut på gatorna för att protestera mot den brutala våldtäkten och mordet av en 16-årig flicka som inträffade i kuststaden Mar del Plata förra veckan.

Offret, en 16-åriga flicka, hade enligt åklagaren i fallet först drogats och sedan utsatts för ”omänskligt sexuellt våld” som orsakade hjärtstillestånd. Hennes kropp kördes till ett sjukhus av två män som enligt åklagarens beskrivning hade tvättat och klätt på henne för att få dödsfallet att se ut som överdos.

Några dagar senare greps två män som är kända för att sälja droger. De har nu åtalats för våldtäkt och mord. Den brutala våldtäkten har väckt stor upprördhet i hela Latinamerika. Liknande manifestationer genomfördes i flera andra länder.

Källa:
Women Strike in Argentina After the Brutal Rape and Murder of a 16-Year-Old Girl


  • Publicerad:
    2016-10-21 10:25