Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kyle Rittenhouse släppt ifrån häktet

Av Redaktionen, 2020-11-21
redaktionen@nordfront.se

USA. Den felaktigt mordanklagade Kyle Rittenhouse är släppt från häktet mot en borgenssumma på två miljoner dollar.

Kyle Rittenhouse. Foto från 26 augusti 2020: Antioch polisdistrikt.

Den 17-årige Kyle Rittenhouse som är anklagad för att ha skjutit två personer och skadat en tredje medan han försvarade sig har släppts mot borgen.
Rittenhouse var enligt egen utsago på plats för att skydda lokala företag mot de stora Black Lives Matter- demonstrationerna som pågick i Kenosha, Wisconsin i USA.
I samband med det blev han attackerad och valde då att försvara sig.

Direkt efter att ha försvarat sitt liv och de lokala företagens egendom, försökte han överlämna sig till polisen, som dock inte gjorde något; men dagen efter åkte han till polisstationen i Antioch och då grep polisen honom. Sedan dess har han suttit häktad i ett fängelse i Wisconsin.
Borgenssumman för att han skulle få komma ut ur häktet i väntan på den rättegång som förbereds mot honom och drar ut på tiden, sattes till det för Kyle Rittenhouse skyhöga beloppet två miljoner dollar.

Många människor anser att han inte har gjort något fel, och vissa kallar honom till och med för hjälte.

Eftersom familjen Rittenhouse inte har haft möjlighet att betala en sådan hög borgenssumma, startades det en insamling för att samla ihop pengarna, som nu efter tre månader är klar. Under fredagen kunde hans advokater betala in summan, och Rittenhouse är därmed nu ute.

En av borgenärerna är Fox News-ankaret Tucker Carlsons PR-man Mike Lindell, en före detta knarkare som rätade ut sitt liv och blev chef för företaget MyPillow och samtidigt ägnar sig åt filantropisk verksamhet för goda människor som hamnar i svårigheter.

Rittenhouses advokat Lin Wood har också varit delaktig i insamlingen av borgenssumman. Idag skriver Wood på Twitter om hur tacksam Kyle är för allt stöd.

Har just talat med Kyle i telefon. Med tårar i ögonen lyssnade jag medan han uttryckte tack till Folket för era böner, donationer och stöd. Han bad varje dag & natt & och sade Gud lyfte honom varje gång han föll. Kyle är en hjälte. Det är även hans stödjare. Kom ihåg honom i era böner.

Men beroende på rättegångsförhandlingarna, kan Kyles nyköpta relativa frihet bli kortvarig, om jurister och domare är fientligt inställda till honom. En av de som dog när Kyle försvarade sig var den kriminelle pedofilen och juden Joseph Rosenbaum. Judisk makt väntas hålla ångan uppe för att se till att Kyle Rittenhouse straffas så hårt det bara går.

Judinnan Emily L. Hauser. Foto: Twitter.

För sina sexbrott mot barn hade Rosenbaum suttit i fängelse i över tio år.

Det hindrar inte andra judar att hylla hans minne. Judinnan Emily Hauser hyllade Rosebaums attack mot Kyle som försvar för det goda. Enligt Hauser praktiserade Rosenbaum i det ögonblicket judendom.

Joe Biden som i likhet med Donald Trump i förtid har utropat sig till vinnare i presidentvalet som hölls i november, har kallat Kyle Rittenhouse för ”vit makt-person”, på grund av att Kyle är Vit. Biden har hotats med stämning av Rittenhouses advokat Lin Wood för att ha förtalat Kyle.

Om Kyle Rittenhouses tid i relativ frihet blir långvarig, kan komma att påverkas av nästa domstolsförhandling som hålls redan 9 december.


  • Publicerad:
    2020-11-21 10:39