KULTURMARXISM Regeringen kommer med ett nytt lagförslag om att 12-åringar (!) ska kunna byta juridiskt kön.

Regeringen gör ett nytt försök med att förenkla kulturmarxistiska könsbyten hos små barn. Under dagen skickade socialdepartementet två nya förslag på remiss.

Det ena förslaget rör ändringar av juridiska kön, det andra om stympningar av könsorgan i syfte att ”byta kön”.

Homolobbyn avancerar

Det första förslaget gäller att 12-åringar ska kunna ansöka om att ändra juridiskt kön hos Skatteverket utan att vården inkopplas. Visserligen med vårdnadshavares medgivande, med tanke på att extremare förslag har kritiserats tidigare.

Idag behöver man vara 18 år och få ett medicinskt utlåtande för att få byta juridiskt kön.

— Det är viktigt för den enskilda individen att få leva i det kön och identitet man har. När man talar om att byta könsidentitet i folkbokföringen förtjänar det att skilja sig från att man gör ingrepp i könsorganen, säger socialminister Lena Hallengren (S) till SVT Nyheter.

Det andra lagförslaget gör gällande att folk som vill operera bort sina könsorgan eller klistra på konstgjorda sådana inte ska behöva genomgå en prövning hos socialstyrelsen. Endast vården behöver göra en prövning.

Homolobbyorganisationen RFSL hyllar regeringens lagförslag, och kallar det för ”ett stort steg för transpersoners rättigheter”.

Tidigare lagförslag

2018 gjorde regeringen ännu extremare lagförslag på området, men då sågades förslagen av lagrådet.

Då ville man att 15-åringar skulle få göra kirurgiska ingrepp på könsorganet samt byta juridiskt kön utan vårdnadshavares tillstånd.