GREKLAND. Läkare utan gränser hävdar att de ”bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet”. Detta gäller dock inte i Grekland, där organisationen väljer att inte ta emot behövande greker utan bara tar emot invandrare.

Allt fler greker har inte råd med mediciner och sjukvård. Samtidigt nekas de vård av Läkare utan gränser då hjälporganisationen i Grekland har som policy att endast hjälpa invandrare. The independent skriver att medarbetare vid organisationen har rapporterat att greker har kommit och frågat:

”Varför hjälper ni inte oss istället för dem? Vem bjöd in dem egentligen?”

Gyllene gryning, som benämner sig själva som folkets sanna beskyddare, har därför tagit saken i egna händer. Partiet har bildat en organisation vid namn ”Läkare med gränser” – ett nätverk av läkare som var villiga att ge gratis konsultation, men endast till infödda greker. Läkare utan gränser ogillar dock konkurrensen och de överväger nu att också börja hjälpa greker efter det att Gyllene gryning startat upp sin hjälporganisation.

Källa:
Return of the far right: Greece’s financial crisis has led to a rise in violent attacks on refugees


  • Publicerad:
    2013-04-04 23:31