INRIKES. I ett Facebookinlägg varnar journalisten Joakim Lamotte sina följare för Civil Rights Defenders, som just nu tigger pengar i en ”yttrandefrihetskampanj”. Lamotte påpekar att Civil Rights Defender verkligen inte är yttrandefrihetsvänner och att de tvärt om vill förbjuda både politiska partier och nordiska runor.

Joakim Lamotte.

Den judiska lobbyorganisationen Civil Rights Defenders, som bland annat ligger bakom det ökända åsiktsmålet som nyligen hölls i Göteborg, tigger just nu ihop pengar med motiveringen att de kämpar för yttrandefrihet.

Nu går journalisten Joakim Lamotte ut och varnar sina Facebookföljare för kampanjen. Lamotte skriver bland annat:

Eftersom yttrandefrihet ligger mig varmt om hjärtat och organisationen säger sig vara politiskt oberoende blir jag intresserad och bestämmer mig för att ta reda på mer om Civil Rights Defenders.

Det visar sig att deras viktigaste fråga i Sverige just nu är att hejda utvisningarna av vuxna män till Afghanistan och att opinionsbilda för att stoppa åldersbedömningar av asylsökande.

Organisationen driver även en rättslig process mot Vellinge för att tvinga kommunen att riva upp beslutet om tiggeriförbud.

Han uppmärksammar även att Civil Rights Defenders bedriver ett intensivt lobbyarbete för att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen och organisationens symbol Tyrrunan:

Och är det verkligen en kamp för yttrandefrihet att vilja förbjuda vissa partier att föra fram sitt politiska budskap? Eller för den delen att jobba för att förbjuda vissa nordiska runor? Givetvis får man tycka att vissa partier eller åsikter ska förbjudas, men ska man då verkligen jobba för en organisation som säger sig kämpa för yttrandefrihet.

Även de så kallade Sverigevännernas favorit, judinnan Katerina Janouch, går i Lamottes fotspår och kritiserar Civil Rights Defenders bedrägliga kampanj. I en artikel på sin blogg citerar hon Lamottes inlägg, och skriver själv:

Ja, jag undrar precis som Joakim Lamotte. Är det bara afghanska mäns och vänstersympatisörers yttrandefrihet som är viktig i Sverige? Och dikstaturer [sic!], som har mänskliga liv på sitt samvete? Sverige är seriöst ett land där man kan dömas till böter för att man kritiserar påhopp på sitt eget fosterland. Medan de som uttrycker sig hånfullt, hatiskt, rasistiskt och hotfullt går fria. I mina ögon har vi inte haft någon sann yttrandefrihet i Sverige de senaste tio åren. Kanske knappt dessförinnan heller. Istället har vi ett samhälle där oliktänkande mobbas, förföljs, drevas mot och tvingas bort från sina jobb då de står upp för åsikter som går emot vänsterliberala, Sverigefientliga narrativ.

Källor:
Joakim Lamotte (Facebook)
CIVIL RIGHTS DEFENDERS-kampanj samlar in pengar för att hindra utvisningar av afghanska män – medan man påstår att det är ytrandefriheten man kämpar för


  • Publicerad:
    2019-12-04 21:43