Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Landsomfattande aktion i samband med “befrielsen” i Danmark: “Nationalsocialismen kapitulerar aldrig!”

Av Redaktionen, 2020-05-06
redaktionen@nordfront.se

DANMARK. Nordiska motståndsrörelsen i Danmark genomförde en landsomfattande aktion för att markera att landet ännu inte är ”befriat”.


Har du problem att se det inbäddade klippet? Kolla då på det direkt på VK.

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen markerade Danmarks »befrielse« den 4 maj med att på ett flertal orter sätta upp plakat med texten: ”Siden ’befrielsen’ har Danmark varit i frit fald i en utveckling, som kun gavner globalisterne, mens folk reducerar till slaver av kapitalismen – Nationalsocialismen kapitulerer aldrig.”

Förutom att plakaten tydliggör att danskarna idag inte är ett fritt folk uppmanar man också ”till kamp mot förbrytarna”. I Sverige har det varit en känslig sak att kalla de förbrytare som styr för just förbrytare, det återstår nu att se hur Danmarks makthavare reagerar.

Den 4 maj 1945 ”befriades” Danmark efter att det nationalsocialistiska Tyskland kapitulerat. Invasionen av Danmark var en del av Operation Weserübung Süd och orsaken till den var att tyskarna via ett uppfångat radiomeddelande kände till de allierades planer på att ockupera Norge och Sverige (Luleå, Kiruna och Gällivare) för att störa malmtrafiken till Tyskland som gick via Narvik. Operationen var alltså en självförsvarsåtgärd och Danmark ockuperades aldrig.

LÄS OCKSÅ: Var Danmark nogensinde besat?


  • Publicerad:
    2020-05-06 00:30