FRILUFTSLIV. Lördagen den 5 oktober blev det både månadsmöte och starten på helgens friluftsaktivitet.

Månadsmötet
Dagen började med ett månadsmöte för Näste 3. Kamraterna satte sig ner runt alla de uppställda borden, till mat serverades hemlagad mat i form av köttfärslimpa med alla tillbehör såsom inlagd gurka, lingon, potatis och inte minst gräddsåsen. Efter barskrapningen av serveringsfaten blev det högläsning av nästeschef Freddy Nerman. Efter det så var det dags för kaffe och hemlagad kaka samtidigt som gruppmöten hölls. Månadsmötet blev inte särskilt långt denna gången då de som kunde skulle iväg på en friluftsaktivitet.

Friluftsaktivteten
Marschen påbörjades en bit utanför Brösarp. Vandringen bjöd på flera glädjerika vyer, allt från gång längs bäckar och åar, vandring uppe på skogsbeklädda backar, passerande av stora gräsklädda ängar och slutligen kala backar som gjorde att man fritt kunde se runt hela området.

Månadsmötet hade gjort att mörkret hade infallit innan dagens tur på 1,6 mil hade gåtts. Detta gjorde att gruppen fick öva på att gå i skogen med lite hjälp av pannlampor. Slutligen nåddes målet och gruppen började genast att göra upp eld och förbereda sig inför natten.

Fläskkarré, soppa, grillad korv vart det som åts till kvällsmat. Resten av kvällen ägnade sig kamraterna åt att diskutera allt möjligt som rör organisationen och politiken. Lördagen hade varit en fin vindstilla dag med solsken. Natten blev också fin med en klar stjärnhimmel något som de som valde att sova under bar himmel kunde åskåda. På morgonen när frukosten blivit uppäten ställde gruppen återigen upp sig för avmarsch.

2,1 mils vandring var planerat för dagen. Söndagens väder var lika bra som lördagens, vilket förhöjde stämningen i gruppen.

En av rasterna togs vid Hallamöllan, där gruppen passade på att fylla sina vattenflaskor strax efter vattenfallet. När gruppen släckt törsten med vattnet från ån var det dags att ta sig över det sista hindret vilket var Brösarps backar. Väl uppe på den största backen pausade gruppen återigen och passade på att njuta av landskapet. Det är nämligen ovanligt att vara på en högre höjd i stora delar av Skåne.

Vid slutdestinationen pustade medlemmarna i gruppen ut och en glädje infann sig att de hade klarat helgens prövningar med lite sömn, vatten och att ha gått 3,7 mil i skogsterräng och backar.


  • Publicerad:
    2019-10-11 09:00