Nationellt Motstånd Förlag släpper nu en bok om Richard Scutari. I helgen lanserade Finska motståndsrörelsens ledare Henrik Holappa projektet inför ivriga åhörare i Borlänge.

En allvarlig och stolt Henrik Holappa presenterar sitt projekt

”Det är ett av mitt livs största händelser att jag får realisera en bok som denna och sprida information om en av vår tids största hjältar”. Så inledde Henrik Holappa lanseringen av boken Unbroken Warrior.
Henrik har drivit projektet tillsammans med Magnus Söderman där de valt ut sju brev var som de fått från Richard Scutari. Även essäer av Scutari och en intervju med densamme finns publicerat i boken.

Det var en personligt engagerad Henrik Holappa som berättade om sina kontakter med Scutari. Henrik var bara 17 år när han skrev sitt första brev till den kände medlemmen av ”The Order”, trots att hans brev kanske var något färgat av ungdomlig iver och naivitet tog sig den ödmjuke Scutari tid att seriöst svara på hans frågor. Detta blev inledningen till en långvarig brevkontakt som ändrade Henriks liv. Han har fått ideologisk vägledning och många små tips om vad han bör studera för att verkligen förstå nationalsocialismen.

Det var även Richard Scutari som förde Henrik Holappa samman med Svenska motståndsrörelsen vilket i sin tur ledde till bildandet av Finska motståndsrörelsen. Det är imponerande att en man som sitter fängslad i USA kan vara till stor hjälp med att organisera kampen i Norden.

Henrik berättade även lite om Richard Scutaris bakgrund, som före detta elitsoldat i amerikanska flottan, närstridsinstruktör åt polisen och skicklig yrkesdykare på oljeriggar kunde han valt ett enkelt liv som karriärist. Men efter att han själv via sitt jobb sett hur cyniskt världen fungerar och styrs samt träffat Robert J Matthews anslöt han sig till den osjälviska kampen för det vita folkets frihet.

En i publiken frågade Henrik om hur han tror att Scutari kommer att reagera när han ser boken om sig själv. Henrik svarade då att han tror att han kommer att bli både mycket glad och rörd.
Vi kommer att meddela er läsare så fort vi får en återkoppling.

Efter föredraget signerade Henrik Holappa den nysläppta boken på begäran.

Boken som är på engelska finns från och med idag att beställa på kampboden, klicka här.


  • Publicerad:
    2011-06-03 00:00