USA En lärarinna i Texas har fått sparken efter att ha försökt förmå sina elever att använda begreppet I ”minderårig-attraherade personer” om pedofiler. ”Döm inte personer bara för att de vill ha sex med en femåring”, hörs läraren säga i ett klipp som spridits på TikTok.

Efter att ett filmklipp från en lektion på Franklin High School i El Paso, Texas, har blivit viralt på TikTok har en lärarinna på skolan avskedats. I klippet hörs 53-åriga Amber Parker läxa upp sina elever för att de använder ordet ”pedofil”.

— Du får inte kategorisera människor sådär. Sluta Diego, vi ska inte kalla dem det, säger lärarinnan.

— Vi ska kalla dem MAP, minderårig-attraherade personer. Så döm inte människor bara för att de vill ha sex med en femåring, fortsätter Parker i klippet.

MAP, eller ”minor attracted personas” på engelska, har lanserats av homolobbyn för att minska ”stigmatiseringen” av pedofiler.

Filmklippet kom skolledningen till känna och skolans styrelse har tagit ett beslut om att avskeda Amber Parker, uppger Daily Mail. I ett uttalande uppger skolan att ”varje anklagelse om tjänstefel undersöks norrgrant och våra elevers säkerhet är vår främsta prioritet”.

Amber har dock försvarats av vissa lärare och föräldrar till elever på skolan. Dessa menar att lärarinna endast ville ”provocera eleverna” att tänka kring begrepp och hur människor kategoriserar varandra.