Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Larmpersonal som misskötte 112-samtalen innan Tommie Lindh mördades är nu misstänkta för brott!

Av Redaktionen, 2021-01-11
redaktionen@nordfront.se

HÄRNÖSAND. Idag kom uppgifter om att flera personer är misstänkta för brott för hanteringen av larmsamtalen som ringdes in innan Tommie Lindh mördades.

Innan Abubaker Mohamad Awad mördade Tommie Lindh förra året ringde kvinnan som blev våldtagen av Abubaker två samtal till polisen. ”Snälla skynda er”, sa hon gråtandes och förklarade att hon blivit knivhotad och utsatt för ”massa andra saker” av afrikanen.

Personalen på larmcentralen tog inte det första samtalet på allvar och hade sedan svårt att hitta adressen trots att kvinnan upprepade den flera gånger och förklarade vart Tommies lägenhet låg.

Detta ledde till att det dröjde 1,5 timme från det första larmsamtalet innan polis anlände till lägenheten. Under den tiden hade Abubaker hunnit mörda Tommie och fullborda en andra våldtäkt på henne efter den första våldtäkten som skedde innan hon ringde polisen.

— Vi har förhört de larmoperatörer och de ansvariga befäl som var delaktiga vid händelsen. Jag kan på grund av förundersökningssekretess inte berätta vilka som misstänks för brott. Jag kan däremot bekräfta att det rör sig om flera individer, säger Mats Sandahl som är utredare vid polisens särskilda utredningar till SVT.

Enligt chefsåklagare Elisabeth Brandt vid särskilda åklagarkammaren är ett beslut i åtalsfrågan inte långt borta och larmpersonalen ska vara misstänkta för tjänstefel, ett brott som kan ge fängelse i allvarliga fall.

Hör larmsamtalen nedan:


  • Publicerad:
    2021-01-11 22:45