POLITIK. Vänsterpartiets före detta partiledare Lars Ohly väljer att lämna partiet i protest eftersom han känner sig felaktigt behandlad av partiet. 

Lars Ohly.

Vänsterpartiet portade Lars Ohly från att delta i alla arrangemang efter att han hängde ut sig själv under Metoo-kampanjen då han erkände att han varit ”alltför närgången” mot en kvinna. Nu väljer Ohly att lämna partiet i protest då han anser sig ha blivit felaktigt behandlad av partiet. Ohly kommenterar avhoppet i en artikel på SVT opinion där han bland annat skriver:

Det är en stor sorg för mig att jag nu tvingas ut ur det parti jag tillhört och arbetat för så länge. En del har tolkat min tystnad som om jag erkänt att jag begått övergrepp eller är skyldig till sexuella trakasserier. Det har jag inte erkänt och det är jag inte skyldig till. Men jag betedde mig olämpligt och ångrar mig djupt.

När det gäller #metoo kommer jag aldrig att delta i någon förminskning av den revolution som nu pågår när kvinnor lägger ett pussel av hur det är att vara kvinna i ett patriarkalt samhälle.

Jag kommer heller aldrig att sluta kämpa för ett jämlikt och jämställt samhälle. Men den kampen får för min del fortsättningsvis föras utanför Vänsterpartiet.

Källor:
Lars Ohly: ”Därför lämnar jag Vänsterpartiet”
Lars Ohly lämnar Vänsterpartiet i protest


  • Publicerad:
    2018-01-09 20:30