HOMOLOBBYN.  Under tisdagen hölls en homovurmande och antirasistisk manifestation för att markera årsdagen av att en så kallade Prideflagga brann i Boden. Nu har dock flaggan som skulle ersätta den gamla också brunnit upp.

Det var den 3 juli förra året som en så kallad Pridefagga som hissats vid tågstationen i Boden ersattes med en Tyrrunefana. Prideflaggan kom sedermera också att eldas upp, vilket orsakade stora rabalder i lokalmedia likväl som bland politiker och homolobbyister som gjorde sitt bästa för att se till att en ny regnbågsflagga skulle hissas i staden.

Lokala antifascister blev så tagna av den folk- och familjevänliga aktionen att man under tisdagen, på årsdagen av flaggbytet, anordnade en manifestation för att minnas händelsen.

Under natten till torsdagen har Nordfront dock tagit del av bilder föreställande en brinnande Prideflagga i en naturskön miljö. Enligt uppgift ska det vara den som hissats vid tågstationen, alltså på samma plats som det ursprungliga flaggbytet skedde på.

Foto: läsarbild. Klicka för större.

Foto: läsarbild. Klicka för större.


  • Publicerad:
    2018-07-05 07:00