PROPAGANDA. Lasse Kronér berättade i ”Smartare än en femteklassare” att om han hade varit statsminister så hade han ”tagit tag i integrationen” och höjt skatterna.

lasse kronér

I kvällens avsnitt av SVT:s underhållningsprogram ”Smartare än en femteklassare” frågade Lasse Kronér femteklassaren Hugo vad denne hade gjort om han fick vara statsminister. Då Hugo inte hade några egna politiska idéer bollade han tillbaka frågan till Kronér.

Det första Kronér sa att han skulle ”ta tag i” som statsminister var ”integrationen”. Sedan fyllde han på med andra populistiska utspel som att höja lönen för alla sjuksköterskor samt införa gratis parkering överallt. Alla utgifter skulle täckas genom att höja skatten för höginkomsttagare och höginkomsttagarna skulle även straffas med mångkultur genom att Kronér skulle smälla upp asylboenden i alla rika kommuner.

Utspelet möttes av applåder från femteklassarna och publiken och Hugo höll med om att gratis parkering och asylsökare i rika kommuner lät som bra politik.

SVT är statlig public service-media som alla svenskar som äger en TV är tvingade att finansiera och ska vara en politiskt oberoende kanal.

Källa:
Smartare än en femteklassare Säsong 6 – Avsnitt 6


  • Publicerad:
    2016-04-23 21:10