ELITENS FÖRAKT. Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, med kopplingar till Soros och vänsterextrema rörelser som Extinction Rebellion, ratar nu flyget och tar helt enkelt en 60-fots lyxig segeljakt över Atlanten för att bland annat delta i FN:s klimatåtgärdstoppmöte i New York.

Tweet av Greta Thunberg. Skärmbild.

Med en anspelning på de berömda ord som Frankrikes privilegierade drottning Marie Antoinette ska ha uttalat om sina svältande undersåtar, närmare bestämt ”Låt dem äta kakor”, så redogör RT nu för hur klimataktivisten Greta Thunberg kommer att segla över Atlanten på en exklusiv segeljakt. ”Låt dem segla dyra segeljakter” är då ett jämförbart hån från dagens elit mot den vanliga människan, som saknar de resurser som Greta och övrig elit förfogar över.

Thunberg ser bara en lösning på ”klimatnödläget” nämligen ett omedelbart och kompromisslöst stopp för alla koldioxidutsläpp. Hon lever som hon lär och kommer att segla över Atlanten med båt för att bland annat delta i FN:s klimatåtgärdstoppmöte i New York. Men enligt RT så avslöjar tonåringens havs-odyssé elitens bristande respekt – eller till och med förakt – för den vanliga människan.

Klimat-Greta färdas inte på någon flotte eller annat lågbudget-flytetyg utan kommer att resa med Malizia II som är en 60-fots tävlingsjakt späckad med miljövänliga uppfinningar som lättare skrov och en rad solpaneler som driver en reservturbin. Den kommer att besättas av en rad celebriteter som den berömde seglaren Boris Herrman och barnbarnet till Monacos furste Rainier III, prinsen Pierre Casiraghi.

Båten har tidigare hetat ”Edmond de Rothschild”, efter den ökända sionistbaronen och bankmannen, och den uppskattas ha kostat över 4 miljoner euro, det vill säga knappt 43 miljoner kronor.

Att resa över Atlanten i en båt som kostat tiotals miljoner kronor för att sedan lägga till i New York och kräva att den vanliga människan ska sluta åka bil och flyg, är enligt RT höjden av elitism och ett anti-humanitärt synsätt. Vanliga människor har nämligen inte tillgång till fartyg som Malizia II utan i Thunbergs utopiska värld kommer vi att få ro eller gå.

Enligt RT vill eliten inte bara styra hur vi reser eller värmer upp våra hem utan de vill kontrollera vad vi äter och hur vi förökar oss också. Det är bara att öppna vilken mainstream-tidning som helst eller slå på TV:n så slår rubriker som ”Ät insekter – det är bra både för dig och planeten!” och ”Vill du bekämpa klimatförändringarna, skaffa färre barn!” emot oss.

Artikeln sammanfattas med att om de som backar upp Thunberg och eliten får som de vill så vill de bokstavligen ha oss ensamma, orörliga och knaprande insekter i miljöns namn.

Det avslöjades nyligen att Thunberg sponsrar en vänsterextrem organisation, Extinction Rebellion, där en av nyckelpersonerna, som tidigare dömts för brott och har kopplingar till den våldsbejakande vänsterextrema terrororganisationen AFA, inte är främmande att ta till mord men väljer att avstå för tillfället eftersom ”det inte skulle vara värt det i dagsläget”.

Källor:
Let them sail yachts: Why Greta Thunberg and the environmental elite hate you
Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion


  • Publicerad:
    2019-08-01 10:40