FRANKRIKE. Front Nationals partiledare Marine Le Pen kallar EU för det ”arroganta imperiet” och tror att den globalistiska unionen kommer att dö.

Presidentkandidaten Marine Le Pen höll nyligen ett brandtal mot EU.

Det var i ett tal i Lille där det nationalistiska partiet Front Nationals partiledare och presidentkandidat Marine Le Pen gick till hårt angrepp mot EU, som enligt henne borde ersättas av ett ”folkets Europa”.

— Den Europeiska Unionen kommer att dö eftersom folket inte vill ha den längre […] Arroganta och hegemoniska imperier är dömda att gå under, sa Le Pen till högt jubel från publiken.

Hon gick även till angrepp mot sina främsta konkurrenter till presidentposten, den socialliberale Emmanuel Macron och den konservative Francois Fillon. Hon kallade båda dessa för förrädare, bland annat på grund av deras EU-vänliga åsikter.

Det franska presidentvalets första runda hålls den 23 april. De två främsta kandidaterna från den första rundan kommer sedan att möta varandra vid valurnorna den 7 maj för att avgöra vem som ska bli Frankrikes nästa president.

Le Pen tros ha stora chanser att nå den andra omgången men väl där väntas det bli svårt för henne oavsett motståndare. Den stora andelen osäkra väljare gör dock att valet fortfarande är väldigt öppet.

Källa:
France’s Le Pen says the EU ’will die’, globalists to be defeated


  • Publicerad:
    2017-03-27 21:00