FRANKRIKE. Imorgon söndag äger den första röstningsomgången i franska presidentvalet rum och inget talar för någon av de elva presidentkandidaterna kommer att gå segrande efter morgondagen och därmed avgörs valet den 7 maj.

Marine Le Pen och Emmanuel Macron.

Allt tyder på att det franska presidentvalet kommer att avgöras den 7 maj då ingen presidentkandidat ser ut att få det antal röster som krävs för att segra under den första röstningsomgången som äger rum under söndagen.

Enligt Unibets odds pekar allt på att den andra valomgången kommer att stå mellan socialliberala Emmanuel Macron och Marine Le Pen från Nationella fronten.  

Under det senaste valet 2012 slutade Le Pen som trea men ser nu ut att ta sig ända till finalomgången men det är dock väldigt jämnt mellan Le Pen och Republikanernas kandidat Francois Fillon som var premiärminister mellan 2007 och 2012.

Det mesta talar för en mycket jämn första valomgång på söndag. Men oddsen pekar på att det till slut blir Macron som drar det längsta strået och blir Frankrikes nästa president, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Källa:
Macron och Le Pen till final i franska valet enligt oddsen


  • Publicerad:
    2017-04-22 11:45