FRANKRIKE. Nationella Frontens partiledare Marine Le Pen väljer att ta timeout från rollen som ledare för partiet medan hon kandiderar till presidentposten.

Marine Le Pen och Emmanuel Macron.

Under söndagskvällen stod det klart att Nationella Frontens partiledare Marine Le Pen kommer att ställas mot investmentbankiren Emmanuel Macron i presidentvalets andra omgång som äger rum söndagen den 7 maj.

Under måndagskvällen meddelade Le Pen i en intervju i tv-kanalen France 2 att hon tar en timeout från partiledarrollen medan hon kandiderar till presidentposten.

— Vi närmar oss ett avgörande ögonblick. Jag har alltid ansett att presidenten är president för hela Frankrike och att den personen måste kunna samla alla fransmän. Det är en övertygelse och det är viktigt att kunna gå från ord till handling, det är därför som jag tagit timeout från Nationella fronten, säger Le Pen.

Le Pen beskrev sig också som patrioternas kandidat och folkets kandidat och kritiserade även journalisterna för att inte ha granskat globalisten Macron tillräckligt.

— Nu är det hög tid att debattera våra två, helt olika strategier för Frankrikes framtid. Jag är överlycklig för att vi äntligen ska göra det. Men vad vill Macron? Inte ens journalisterna kan identifiera tre konkreta punkter ur herr Macrons agenda, säger Le Pen

Källor:
Marine Le Pen tar time-out som partiledare
Marine Le Pen tar timeout som partiledare


  • Publicerad:
    2017-04-24 21:15