UNGERN. I tisdags upprättade judiska världskongressen, WJC, en resolution som säger att det ska vara kriminellt att förneka ”förintelsen” och även att ifrågasätta detaljer runt densamma.

WJC

WJC uppmanar etablissemanget i samtliga nationer världen över att följa den nya resolutionen, vilken skrevs under av judiska representanter från mer än 100 länder. Den judiska världskongressen har även gått ut med riktlinjer som säger att alla former av organisationer och partier som är av ”nationalistisk-antisionistisk karaktär” ska kriminaliseras.

Senast den 4 maj i år demonstrerade ungerska Jobbik för att hedra sionismens och bolsjevismens offer. Premiärminister Victor Orban beordrade då polisen att använda alla medel för att stoppa demonstrationen men Jobbik lyckades trots det att genomföra sin demonstration.

Ungerska Jobbik, ukrainska Svoboda och grekiska Gyllene gryning är de partier som WJC i nuläget lägger tonvikten på att kriminalisera. Victor Orban har öppet gått ut och fördömt Jobbik för deras ställningstaganden och hävdar att de, och alla deras samarbetspartners, är ”ett hot mot hela demokratin” men WJC menar att ytterligare krafttag mot organisationen bör tas.

Källa:
WJC approves resolution calling for ban of public Holocaust denial


  • Publicerad:
    2013-05-09 16:42