FOLKUTBYTET. Ledaren för det nederländska invandrarpartiet DENK, har uppmanat holländare som är kritiska till mångkultur att lämna landet. “Om de inte gillar ett Nederländerna som förändras, där människor från olika kulturer lever, gör de bäst i att sticka iväg,” sade han i en videoblogg.

Tunahan Kuzu till höger.

Samtidigt anklagade han de inhemska holländarna för att sträva efter egenmakt i sitt land.

Tidigare hade parlamentsledamoten anklagat nederländska läkare för att snabbare upphöra med behandlingen av migranter än av icke-invandrare. Den i Turkiet födda partiledaren Tunahan Kuzu anklagade det nederländska samhället för att demonisera hans turkiska landsmän som bosatt sig i Nederländerna.

Wilders: “Försvinn till Turkiet”

DENK är en spin-off från det holländska Labour Party (PvdA). Selcuk Öztürk, som grundade DENK tillsammans med Kuzu 2014, skall till PvdA:s parlamentsgruppledare Diederik Samsom ha sagt: “Må Allah straffa dig.” När Israels premiärminister Benjamin Netanyahu besökte Nederländerna 2016 bar Kuzu vid mötet en pro-palestinsk knapp och vägrade att skaka hand med honom.

Ledaren för det nederländska Frihetspartiet, Geert Wilders, kommenterade Kuzus senaste uttalanden på Twitter: “Mitt budskap till Kuzu, DENK och alla andra Erdogan-älskare: Försvinn till Turkiet!”, under hashtagen #wegmetDenk (bort med DENK).

Källa:
Ledare för migrantparti uppmanar holländare att lämna landet


  • Publicerad:
    2018-07-20 11:20