Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ledningen för svart organisation i USA sparkad efter “antisemitisk” tweet

Av Redaktionen, 2020-08-29
redaktionen@nordfront.se

JUDISK MAKT. Ledaren för NAACP i Philadelphia straffas för att ha twittrat om vilka det är som har makten.

Rodney Muhammed har drabbats av den judiska maktens vrede. Foto: Twitter/NBC10 Philadelphia.

Ledaren för Philadelphias avdelning inom den amerikanska rörelsen för främjandet av afrikaner och blandraser med brun hudfärg NAACP (National Association for the Advancement of Colored People), Rodney Muhammad, har fått sparken från sin post, vilket rapporteras av bland andra NBC10.

Det var i juli månad som han på Twitter spred information om att det är personer tillhörande ett annat folkslag än hans eget som styr världen.

Rodney Muhammad publicerade ett numera vida spritt citat som blir allt mer aktuellt:

För att ta reda på vem som styr, ta då först reda på vilka du inte får kritisera.

Citatet tillskrivs ofta felaktigt den franske 1700-talsfilosofen Voltaire men myntades egentligen av Kevin Alfred Strom år 1993.

Muhammad nämnde inte judarna vid namn men i hans inlägg förekom en bild som på Wikipedia kallas ”den glade köpmannen” och en ringprydd hand som bokstavligen trycker ned en folkmassa.

Inlägget på Twitter möttes med uppskattning av andra afrikaner, men orsakade ett ramaskri hos maktgruppen.

De judiska lobby- och förföljelseorganisationerna Anti Defamation League (ADL) och American Jewish Committee (AJC) reagerade kraftigt på den afrikanske ledarens antisemitiska tweet.

Detta fick den kristet uppfostrade men rasblandade demokratiske guvernören i Philadelphia Thomas Wolf – son till en judisk mor och en vit far – att kräva Muhammads avgång.

Muhammad själv vägrade först att be om ursäkt för att ha uttryckt sina åsikter. Han har dessutom förnekat att han, andra afrikanska ledare och organisationern NAACP skulle vara antisemiter. Att främja sitt eget folk är inte detsamma som antisemitism, menar Muhammad.

Både Brooker T. Washington och Marcus Garvey stämplades som antisemiter. Båda dessa män var hängivna saken att [vi svarta] skulle bli mer produktiva åt oss själva och minska vårt beroende av att andra ska mata och klä oss, ge oss bostäder och utbilda våra barn. Det är inte antisemitism!

Även ovanstående tweet kallas antisemitiskt av ADL och av massmedier som NBC och lokala medier. Varför, är oklart, men det kan bero på att Muhammed påpekar att Washington och Garvery stämplats som antisemiter av judarna, vilket i sig kan vara antisemitiskt att lyfta fram.

Muhammad raderade senare tweetet med Kevin Alfred Strom-citatet och bilden av den förtryckande glade köpmannen.

The Federalist var tidigt ute med att rapportera om Muhammads ”antisemitism” och noterade att medan lokala medier i staten Pennsylvania rapporterat om hatbrottet, dröjde det flera dagar innan skandalen rapporterades nationellt.

NAACP har också anklagats för att sopa ”problemet” under mattan, men efter några veckor uttalade sig NAACP offentligt om situationen och meddelade att man vidtar åtgärder.

ADL och AJC har välkomnat NAACP:s beslut att enligt deras krav avskeda Rodney Muhammad.

Tills en ny ledare för NAACP:s avdelning i Philadelphia hittas har hela kontoret stängts, och den nationella organisationens huvudorgan har tagit över verksamheten i staden.

I början av september ska ett nytt ledarskap för NAACP:s kontor i Philadelphia finnas på plats.

Sedan Muhammad fick sparken har han ”pudlat” och har nu bett om ursäkt till judarna, som kollektiv.


  • Publicerad:
    2020-08-29 13:05