POLITIK. I en intervju med Expressen avslöjar Leif GW Persson att han ogillar miljöpartisten Gustav Fridolin som han kallar för en orm.

Tidigare idag publicerade Expressen en intervju med kriminologen, författaren och TV-profilen Leif GW Persson.

Intervjun glider snabbt in på politik och det visar sig bland annat att GW Persson är en anhängare av privatiseringar inom vården, trots att han själv är uttalad socialdemokrat. Om vården blir statlig igen flyttar den sjukdomsdrabbade GW Persson från landet, uppger han till Expressen.

Vidare säger GW Persson att han ogillar Gustav Fridolin, ett av Miljöpartiets två språkrör samt utbildningsminister i den nya rödgröna koalitionsregeringen.

— Det är ett knepigt läge detta. Det är inte bra att ge kommunisterna allt de pekar på och Jimmie Åkesson är inte dum på det sättet, han kan ställa till problem på allvar. Den där Fridolin är en orm, men det lär väl visa sig, sa han.

När Expressen-journalisten frågade GW Persson om han träffat Fridolin gav GW Persson följande svar:

— Det kan du ge dig fan på att jag har, det är därför jag vet att det inte är en bra människa. En riktig liten orm. Jag tänker inte utveckla detta av hänsyn till andra än Gustav Fridolin. Men det går tillbaka till tiden när han skulle bli nåt slags stjärnreporter på TV4. Jag har aldrig i mänsklig mening träffat en mer hänsynslös och dålig journalist. Och det där är egenskaper som naturligtvis går igen i annat.

GW Persson berättar också att han hatar Sverigedemokraterna.

— Två bekanta berättade för ett tag sen att de röstade på SD och då sa jag att de inte behövde komma hem till oss mer. Vår dotter är ihop med en gambiansk man. Mitt yngsta barnbarn Jocelyn har en engelsk pappa hon är rödfnasig och ser ut som en ung Winston Churchill, minus cigarren. Högst förtjusande allihopa, berättade han för Expressen.

GW Persson, som är känd för att vara burdus och rättfram, har öppet erkänt att han har problem med alkohol. Bland annat i en intervju med Aftonbladet tog han upp det:

— När jag dricker gör jag det för att kontrollera min ångest, jag skulle i stället kunna äta små vita tabletter. Men jag valde spriten. Jag har många alkisar i släkten som farit illa av alkohol. Så jag tänker på mitt eget bästa när jag slutar dricka ett halvår varje år.

Nyligen kritiserade GW Persson SVT:s serie om Kärrtorp för att ge en för snäll skildring av den vänsterextrema och multikriminella ”tårtkvinnan”.

Källa:
GW Persson: ”Den där Fridolin är en orm”


  • Publicerad:
    2014-11-02 17:35